Barendrecht zet Jaap van der Kooij van ANBO-PCOB in de spotlights | ANBO-PCOB

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Lees meer

Afdelingen ANBO-PCOB

Lees meer

Barendrecht zet Jaap van der Kooij van ANBO-PCOB in de spotlights

Actief en betrokken

23 september 2024

anbo-pcob-waarderingsspeld-jaap-van-der-kooij
Hero background icon

Jaap van der Kooij, voormalig secretaris en voorzitter van ANBO-PCOB Barendrecht/Heerjansdam, is in het zonnetje gezet door Lennart van der Linden, locoburgemeester van Barendrecht.

Van der Kooij heeft de gemeentelijke Waarderingsspeld gekregen van het college van Burgemeesters & Wethouders als dank voor zijn vrijwillige inzet in Barendrecht. Naast zijn werkzaamheden voor ANBO-PCOB was hij tien jaar lang kerkenraadslid in Carnisse Haven. Later werd hij voorzitter van de Kerkenraad. In zijn rollen was hij altijd op zoek naar de verbinding met mensen en officiële instanties, meldt De Schakel Barendrecht.

Korte tripjes

Zo organiseerde Van der Kooij de afgelopen acht jaar jaarlijks een reis van een week voor inwoners die extra hulp en/of zorg nodig hebben. Veel leden van ANBO-PCOB namen hier aan deel. Naast deze langere reizen heeft Van der Kooij bewoners geholpen met korte tripjes, bijvoorbeeld naar de huisarts. Hij heeft als mede-initiator ANWB AutoMaatje naar Barendrecht gehaald. Volgens De Schakel Barendrecht verzorgt AutoMaatje nu meer dan 4000 ritten per jaar.

Van der Kooij is overigens al jaren niet meer woonachtig in Barendrecht, maar hij heeft zijn vrijwilligerswerk voortgezet vanuit zijn woonplaats Dordrecht.

Foto: Arco van der Lee / De Schakel Barendrecht

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

anbo-pcob-google-09
Hero background icon