Campagne ‘Herken fraude. Voorkom fraude’ | ANBO-PCOB

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Lees meer

Afdelingen ANBO-PCOB

Lees meer

Campagne ‘Herken fraude. Voorkom fraude’

Veiligheid

13 augustus 2024

anbo-pcob-herken-fraude-voorkom-fraude
Hero background icon

Online fraude komt steeds meer voor. Oplichters bedenken manieren hoe ze u geld kunnen afpakken, bijvoorbeeld bij de online aankoop van een product.

Daarom lanceert de Nederlandse Vereniging van Banken vandaag, dinsdag 13 augustus, de campagne 'Herken fraude. Voorkom fraude'. Doel hiervan is om de consument alert en weerbaar te maken voor online fraude.

Actualiteit

Online fraude is een vorm van oplichting op bijvoorbeeld Marktplaats, datingapps of met neppe e-mails en websites. Het wordt ook wel internetfraude genoemd en kan u erg veel geld kosten. Oplichters gaan namelijk steeds slimmer te werk en zijn vaak lastig op te sporen. Ze spelen daarbij onder andere in op de actualiteit om mensen geld afhandig te maken, zoals bijvoorbeeld de vakantieperiode of de aankopen tijdens de feestmaanden.

Fraude

In de campagne wordt gedurende een maand aandacht besteed aan de volgende fraudevormen: aankoopfraude, bankhelpdeskfraude, geldezels, datingfraude en cryptofraude. De campagne is verdeeld in vier momenten en is op 13 augustus gestart met aankoopfraude. De andere fraudevormen zullen in de maanden september tot en met februari aandacht krijgen.

Meer tips vindt u op voorkomfraude.nl