Het belang van verbondenheid: samen tegen eenzaamheid | ANBO-PCOB

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Lees meer

Afdelingen ANBO-PCOB

Lees meer

Het belang van verbondenheid: samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid

26 september 2024

anbo-pcob-week-tegen-eenzaamheid
Hero background icon

De Week tegen Eenzaamheid vindt dit jaar plaats vanaf vandaag, donderdag 26 september, tot en met woensdag 2 oktober. De week wordt in het kader van het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee en kan leiden tot minder deelname aan de samenleving. Daarom is het cruciaal dat we ons gezamenlijk blijven inzetten om eenzaamheid te verminderen of, nog beter, te voorkomen.

Eenzaamheid

Bijna elf procent van de Nederlandse bevolking van vijftien jaar of ouder voelde zich sterk eenzaam in 2023. Dat is gelijk aan een jaar eerder, maar opnieuw hoger dan in 2019, voor de coronapandemie. Toen was ongeveer negen procent sterk eenzaam. Eenzaamheid komt het vaakst voor onder mensen die buiten Nederland geboren zijn. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers uit het onderzoek Sociale samenhang en welzijn van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat jaarlijks onder ruim zevenduizend mensen wordt afgenomen.

Wij zijn er voor u

Het aanpakken van eenzaamheid is geen gemakkelijke opgave. Iedereen gaat er anders mee om en pasklare oplossingen zijn er niet. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zet ANBO-PCOB zich extra in om eenzaamheid het hoofd te bieden. Onze vrijwillige Consulenten staan klaar om naar u te luisteren en bieden waar nodig een helpende hand. Of u nu behoefte heeft aan een goed gesprek of praktische ondersteuning, wij zijn er voor u.

ANBO-PCOB Adviesteam

Via ons Adviesteam kunt u in contact komen met onze Consulenten. Het Adviesteam is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 15.00 uur via 0348 46 66 88. Mailen kan uiteraard altijd, via adviesteam@anbo-pcob.nl.

Wilt u meer weten over de Week tegen Eenzaamheid? Kijk dan op de website van Eén tegen eenzaamheid.

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

anbo-pcob-google-09
Hero background icon