Krachtig Ouder Worden: eerste bevindingen gepresenteerd aan staatssecretaris | ANBO-PCOB

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Lees meer

Afdelingen ANBO-PCOB

Lees meer

Krachtig Ouder Worden: eerste bevindingen gepresenteerd aan staatssecretaris

Krachtig ouder worden

06 september 2024

anbo-pcob-nieuws-overleg-wozo
Hero background icon

ANBO-PCOB-directeur Anneke Sipkens heeft de eerste bevindingen van het project Krachtig Ouder Worden: praat vandaag over morgen gepresenteerd aan staatssecretaris van langdurige en maatschappelijke zorg Vicky Maeijer.

Maeijer was te gast bij het regulier overleg van de regiegroep Wonen en Zorg (WOZO). Ook directeur-generaal langdurige zorg Carsten Herstel was aanwezig. ANBO-PCOB neemt namens de Seniorencoalitie deel aan dit overleg. Sipkens vertelde onder andere dat er in het hele land regionale- en lokale bijeenkomsten georganiseerd met ouderen worden georganiseerd. Ouderen praten hier met elkaar over oplossingen voor morgen. Denk daarbij aan het contact in de buurt en wijk.

Met elkaar

Andere partners in het overleg zijn zorgorganisaties, verpleegkundigen, huisartsen, zorgverzekeraars, specialisten ouderengeneeskunde, welzijnsorganisaties, gemeenten en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met elkaar bespreken de partijen hoe we met elkaar kunnen zorgen dat ouderen zolang mogelijk vitaal zelfstandig kunnen blijven wonen en wat hiervoor nodig is.

Dit jaar staan er nog regiobijeenkomsten gepland in Baarn, Amsterdam, Groningen en Albasserdam. Meer informatie daarover vindt u op de website van de Seniorencoalitie.