Pleidooi voor kansen en mogelijkheden voor ouderen op de arbeidsmarkt | ANBO-PCOB

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Lees meer

Afdelingen ANBO-PCOB

Lees meer

Pleidooi voor kansen en mogelijkheden voor ouderen op de arbeidsmarkt

Actief en betrokken

29 augustus 2024

anbo-pcob-nieuwsbericht-anneke-sipkens-vno-ncw
Hero background icon

In Nederland praten we over het algemeen in negatieve bewoordingen over de vergrijzing en de dubbele vergrijzing. Dit terwijl ouderen een enorme bijdrage leveren en kunnen leveren aan de samenleving. Als vrijwilliger, mantelzorger maar ook op de arbeidsmarkt.

De negatieve beeldvorming en stereotypering van ouderen leidt ertoe dat ouderen buitenspel gezet worden. Er wordt te weinig belicht dat ze vaak een actieve bijdrage leveren.

Vitaler oud worden

ANBO-PCOB maakt zich sterk voor de herwaardering van ouderen in Nederland. “Het je blijven ontwikkelen, nieuwe dingen leren, bijdragen aan iets, heeft als resultaat dat je vitaler oud wordt en dan wordt er ook minder snel een beroep op de zorg gedaan.“ Dit vertelde Anneke Sipkens, directeur-bestuurder ANBO-PCOB, deze week op een bijeenkomst van VNO-NCW in Den Haag.

Positieve beeldvorming

“Het inzetten van kwaliteiten, kennis, ervaring en capaciteiten is goed voor het hele land. Het is goed voor de arbeidsmarkt, de verbinding tussen jong en oud en het zal de samenleving als geheel versterken. Waar zou Nederland zijn als iedereen met 67 zijn werk en vrijwilligerswerk zou neerleggen? Dan zou ons land een enorm probleem hebben. Daarom roept ANBO-PCOB op om allemaal mee te doen aan de positieve beeldvorming en de kansen VOOR ouderen.”