Uitgebreide reactie van Seniorencoalitie op Hoofdlijnenakkoord | ANBO-PCOB

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Lees meer

Afdelingen ANBO-PCOB

Lees meer

Uitgebreide reactie van Seniorencoalitie op Hoofdlijnenakkoord

Wonen

04 juni 2024

stel-laptop-hoofdlijnenakkoord-anbo-pcob
Hero background icon

De Seniorencoalitie heeft een uitgebreide reactie op het Hoofdlijnenakkoord gestuurd aan de Tweede Kamer en diverse andere stakeholders, waaronder beleidsmakers op de departementen.

ANBO-PCOB, naast Koepel Gepensioneerden, SOMNL en NOOM onderdeel van de Seniorencoalitie, gaf al eerder een eerste reactie.

De Seniorencoalitie (ANBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, SOMNL en NOOM) wil met elkaar zorgen dat we in Nederland op een goede manier ouder kunnen worden. We willen als samenleving de mogelijkheden die de ouder wordende bevolking biedt, ten volle benutten. Ouderen vormen een potentieel voor de arbeidsmarkt, zijn mantelzorger, doen veel vrijwilligerswerk en vangen veel af in familie en andere sociale verbanden.

Krapte en schaarste

De Nederlandse bevolking wordt ouder en we leven langer. We hebben ruim drie miljoen 65-plussers in Nederland. Dat is 20,5 procent van de bevolking. Een getal dat in 2040 stijgt naar een kleine vijf miljoen. De gevolgen van de (dubbele) vergrijzing merken we dagelijks op allerlei terreinen. De meest zichtbare zijn de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en de schaarste op de woningmarkt.

Goed en fijn ouder worden

De Seniorencoalitie hoopt dat de nieuwe ministerploeg, de beleidsmakers op de departementen en de Kamerleden samen met ons en het veld aan de slag zal gaan om het Hoofdlijnenakkoord verder uit te werken. Wij willen als Seniorencoalitie hieraan graag bijdragen. We bieden hierbij onze expertise en ervaringsdeskundigheid aan. We beschikken over kennisdossiers en vormen een brug naar de oudere bevolking. We zijn er van overtuigd dat we hiermee kunnen bijdragen aan goed en fijn ouder worden voor iedereen in Nederland.

Download hieronder onze uitgebreide reactie op het Hoofdlijnenakkoord.

Reactie op het hoofdlijnenakkoord

Uitgebreide reactie op het Hoofdlijnenakkoord

Download