Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in | ANBO-PCOB

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Lees meer

Afdelingen ANBO-PCOB

Lees meer

Zonder ouderen stort het vrijwilligerswerk in

Ouderen maken het verschil

30 augustus 2024

anbo-pcob-nieuws-ouderen-maken-het-verschil
Hero background icon

Ouderen zijn de drijvende kracht achter musea, monumenten, verenigingen, sportclubs, kerken en goede doelen. Ze zorgen voor vluchtelingen, de minder bedeelden en zijn mantelzorger op grote schaal. Ze dragen kennis over, voeden hun kleinkinderen mede op, werken aan het behoud van de natuur en brengen muziek in de samenleving.

Anneke Sipkens, directeur-bestuurder van ANBO-PCOB, is trots op al deze oudere vrijwilligers die zich zo vol overgave inzetten voor de samenleving: "Ze maken echt het verschil en daarom hebben we ze vandaag in het zonnetje gezet."

Duizend reacties

ANBO-PCOB riep haar leden een paar maanden geleden op om te vertellen wat zij zoals doen voor elkaar en voor de maatschappij. Dat leverde bijna duizend reacties op. Sipkens,: "ANBO-PCOB is dolenthousiast dat zoveel leden hun verhalen deelden. De reacties die we terugkregen, waren indrukwekkend. De meeste verschilmakers hadden niet één, maar soms wel tien vrijwilligersbanen. Ook na hun tachtigste blijven veel ouderen actief. Niet alleen als vrijwilliger maar steeds meer ouderen werken een aantal jaar na hun pensioen door. Wij zullen deze mooie verhalen met onze leden en de rest van Nederland blijven delen."

OuderenWijzer

Tijdens een feestelijke middag in Antropia in Zeist werden vanmiddag tien verschilmakers in het zonnetje gezet en ontvingen zij een speciale speld. Ook worden hun verhalen in de eerste editie van het nieuwe magazine OuderenWijzer belicht en hebben ze een bijzondere fotoshoot achter de rug. De middag was een groot succes. Martine van Os was aanwezig omdat ze de cover siert van het eerste magazine. Jaap Jongbloed bracht iedereen in beweging en Wouke van Scherrenburg sprak over haar column in OuderenWijzer.