Zelf een kerstkoek maken

Actief en betrokken
anbo-pcob-kerstkoek-diy-4800-3200
Hero background icon

Tekst & beeld: Ilona Jongepier

Kant-en-klare kerstkoekjes kopen is natuurlijk de makkelijkste optie, maar zelf maken is veel leuker (en gaat bijna net zo snel).

Kerstkoekjes stap 1 - ANBO-PCOB
Benodigdheden
  • Kant-en-klaar-bladerdeeg plakjes
  • eigeel van 1 ei
  • jam
  • poedersuiker
  • bak-kwast
  • 1 vel bakpapier

Zo maak je de Kerstkoek

Kerstkoekjes DIY - stap 3 - ANBO-PCOB

Stap 1:

  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de bladerdeegverpakking.
  • Maak de bladerdeegplakjes los en laat ze ontdooien.
  • Leg het vel bakpapier op een bakplaat.
  • Vouw de hoeken van een plakje bladerdeeg naar het midden (niet aandrukken!).
  • Draai dan het plakje om.
Kerstkoekjes DIY - stap 2 - ANBO-PCOB

Stap 2:

  • Doe een schepje jam in het midden van het blaerdeeg en vouw opnieuw de hoeken naar het midden, zodat de jam bedekt is.
  • Til het pakketje voorzichtig op en maak aan de andere kant de puntjes van de eerder naar binnen gevouwen hoeken los en vouw ze voorzichtig naar buiten.
Kerstkoekjes DIY - stap 4 - ANBO-PCOB

Stap 3:

  • Leg de ster op de bakplaat met de jam-kant naar boven.
  • Doe het eigeel in een kom. Klutsen en vermengen met wat water.
  • Verdeel het mengsel met de kwast over het deeg.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de sterren in zo’n 15 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen buiten de oven.
  • Schepje extra jam in het midden en bestrooien met poedersuiker.

Gerelateerde artikelen