Podcast-reeks over veiligheid en criminaliteit
Nieuws
Ons standpunt over pensioen
Belangenbehartiging
Hulp bij uw belastingaangifte
Advies & Hulp
Snel naar
Vragen en antwoorden Nieuwe Pensioenwet
Thema's
Lees meer over de afdelingen
Afdelingen
Lees alle artikelen over Toekomstige zorg in dit dossier.
Steeds meer mensen gaan de komende jaren zorg nodig hebben. Dit terwijl het aantal zorgmedewerkers niet verder kan toenemen
Sterven en de dood zijn in Nederland geen populaire gespreksonderwerpen. Dat we er niet over praten, maakt sterven een onbekend en eng proces – voor wie overlijdt en voor de naasten.
In het Generiek Kompas staan nieuwe afspraken over de zorg aan ouderen, die in hun dagelijks leven naast mantelzorg ook professionele zorg nodig hebben.
Stel praten over wat er voor u toe doet dus niet uit tot later, maar leg nu vast wat ‘kwaliteit van leven’ voor u betekent. Lees meer over passende zorg.
Wilt u uw leven verlengen of hebt u vrede met overlijden? Wie à la minute een keuze moet maken, kiest vaak voor de eerste optie.
Ziek zijn en behandeld moeten worden vraagt veel van iemand. Het is vaak een emotioneel proces met veel vragen.
Er zijn de komende jaren steeds meer mensen die zorg nodig hebben, maar het aantal medewerkers in de zorg kan niet meer groeien.
U kunt zelf veel doen om een val te voorkomen. Met zes eenvoudige tips blijft u sterk staan en verkleint u de kans op een val.
Elke vier minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. Zo’n val kan grote gevolgen hebben, voor ouderen is vallen zelfs levensbedreigend.
De afgelopen eeuw is het aantal 65-plussers in Nederland meer dan vertienvoudigd: van 300.000 in 1900 tot 3.600.000 in 2023.
In Nederland breken ieder jaar zo’n 20.000 mensen een heup. Dat zijn er bijna 55 per dag. Een heup breken is een levensbedreigende situatie. Lees meer
De zorg en technologie, hoe gaat dat nou samen zonder dat de zorg ‘koud’ wordt? ‘Slim met een hart’ is het antwoord van specialist ouderengeneeskunde Leonoor van Dam van Isselt.